“Nisam silovao malu Anđelinu, slučajno sam zavukao ruku…“

Vladica Rajković (28) iz Srbije je u utorak na Višem sudu u Zaječaru priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje djevojčice Anđeline Stefanović. Rajković je optužen da je odveo djevojčicu s rođendanske proslave svog nećaka, silovao je na cesti i ubio nakon čega je oprao odjeću i vratio se na proslavu.
Na suđenju je negirao da je djevojčicu silovao i ubio pa su njegovi iskazi u potpunoj suprotnosti s obdukcijom.
– Rajković je rekao da žrtvu nije udarao kamenom po glavi nego da ju je nosio na ramenima i da je zapeo i pao. Dalje je naveo da je Anđelina udarila čeonim dijelom glave o zid napuštene kuće na putu ka autobuskoj stanici te da se uplašio. Rekao je i da ju je odveo 200 metara dalje od tog mjesta, da joj je skinuo gornji dio majice i probao je reanimirati, ali da nije davala znakove života – ispričala je odvjetnica obitelji Stefanović, Maja Atanasković.
Rajković je rekao i da djevojčicu nije silovao već da je svoju ruku slučajno zavukao u njeno međunožje i da su zbog toga tragovi krvi. Njegov iskaz je kompletno u suprotnosti sa zapisnikom s obdukcije koju je napravio Zavod za vještačenje u Nišu i s dopunskim nalazom o vrsti i mehanizmu nanošenja povreda, kao i s tragovima DNA.– Na moje pitanje odakle tragovi sperme utvrđeni biološkim nalazom na dva mjesta na njegovom donjem rublju, on je rekao da ne može o tome govoriti jer “silovanja nije bilo“. Dakle, mogu zaključiti da su iskazi optuženog u potpunoj suprotnosti s nalazima s obdukcije i biološkim tragovima koji jasno govore da su povrede nanijete kamenom 25-30 centimetara, da je riječ o višestrukom prijelomu baze lubanje i da je bilo više udaraca. Štoviše, prema obdukcijskom nalazu, postoje i tragovi davljenja, odnosno stezanja vrata – kaže odvjetnica koja traži maksimalnu 40-godišnju kaznu za Rajkovića.
Rajković se tijekom suđenja držao mirno, staloženo, bez pokazivanja emocija i kajanja. Tražio je da suđenje bude zatvoreno za javnost, ali vijeće to nije dozvolilo. Majka ubijene djevojčice Danijela Stefanović je također svjedočila, nakon čega joj je pozlilo.
(Blic.rs)