Ako oženite djevojku sa ISLANDA , dobiti ćete od islandske vlade čak 5.000 dolara!

Islanda je mala zemlja u kojoj je veći dio vremena hladno i vlažno vrijeme sa dosta kiša . Možda je to razlog zašto niko ne ide u tu zemlju i sve više ih se odlučuje na preseljenje u neku drugu sa povoljnijim klimatskim uslovima . Takođe je poznata po svojim vulkanima zbog čega postoji strah od erupcije. Naime oni se s vremenom na vrijeme probude međutim još uvijek nije bilo ozbiljne opasnosti .
Ipak, sada je nešto sasvim drugo u pitanju zbog čega je Island došao u centar pažnje. Njihova populacija je iz godine u godinu sve više opada,zbog čega je njihova vlada preduzela određene korake kako bi to spriječila . Zbog toga nudi svakome ko oženi njihove djevojke da će dobiti 5 000 američkih dolara.

Žele da povećaju broj stanovnika , jer njihovi muškarci sve češće idu u potragu za boljom klimom,pa se sele u centralnu Evropu da bi nešto usput i zaradili . Broj muškaraca se drastično smanjuje, dok je broj žena u stalnom porastu u ovoj zemlji. Vlada želi da vas nagovori da se preselite u vou zemlju (samo muškarce) ako možete da se naviknete na hladnoću. Onda se muškarci, brzo spakujte i dođite u Island!