Bizarna, ali istinita priča: Žena pala s bicikla pa ostala trudna

Medicinska sestra iz Velike Britanije prošla je menopauzu kad joj je bilo 27 godina i mislila je da nikada neće postati majka.
No, na odmoru u Francuskoj udario ju je auto dok je vozila bicikl . Smrskao joj je kosti u nogama, zdjelicu, ključnu kost, dva prsta na ruci su se odvojila od ruke zajedno s kožom, iščašila je ramena, a pretrpjela je i povrede glave. Tri dana nakon nesreće nije se budila, a doktori su se bojali da neće preživjeti. Kao “šećer na kraju” imala je i moždani udar. Morala je učiti pravilno govoriti i pisati ispočetka.
Kate se uspjela oporaviti od teških povreda, a nesreća joj je donijela i najveću životnu sreću. Izenadan nalet adrenalina u dio mozga odgovornog za reproduktivne hormone “probudio” je taj uspavani dio i rezultirao rijetkim fenomenom – ponovno je dobila mjesečnicu.
Tri godine kasnije prirodno je začela dugo željenu kćer Ruby .
“Da nije bilo nesreće nikad je ne bih mogla imati”, rekla je, prenosi Daily Mail.Mansbridge je plakala od sreće kad je ugladala svoju mezimicu prvi put na ultrazvuku. Ruby je morala roditi carskim rezom zbog povreda zdjelice.