SVAKA ŽENA PRAVI ISTE GREŠKE PRILIKOM PRANJA KADE: Prestanite s tim, kako bi uvijek bila čista i bez kamenca

Vrijeme je da konačno promijenite loše navike.
Ustanovili smo da oko 90% ljudi prilikom pranja kade to rade pogrešno, a sada je vrijeme i da vam tačno kažemo gdje ste griješili, te da počnete ispravljati svoju grešku.
Većina vas kada pere kadu po njoj najprije istrese neko sredstvo za dezinfekciju, za koje je saznao da je najučinkovitiji. Međutim, to je jedna od osnovnih grešaka koje žene prave, jer ako ne ostavite sredstvo da odstoji oko 5-10 minuta, onda ste ga bezveze i preskali, jer on nije imao nikakvog efekta.
Da bi neko sredstvo za čišćenje moglo da djeluje i uništi barem nešto bakterija koje su nakupljene na kadi, neophodno je da ono djeluje najmanje pet minuta, iako je nekim proizvodima potrebno i duže.
U suštini to znači da je najbolje da poprskate kadu kada počnete čistiti kupatilo, ali nakon toga čistite druge stvari, pa tek na samom kraju kadu izribajte i operite.
Postoji još jedan trik koji vam želimo otkriti, naime, ako imate problema sa začepljenim cijevima, napravite samo smjesu sode bikarbone i jabukovog sirćeta , te istresite u odvode.
Vidjeti ćete kako će se početi pojavljivati pjena, a onda istresite prokuhalu vodu.
izvor: novi.ba