Nikada ne uključujte OVAJ UREĐAJ u produžni kabl EVO ZAŠTO…

Možete napraviti požar ako ovaj uređaj ‘ubodete’ u produžni kabl, posebno u toku zimskog perioda.

Ono na šta nas svi upozoravaju jeste pravilno rukovanje sa grijnim tijelima, jer je veliki procenat požara koji upravo izbijaju zbog loše upotrebe ovih kućnih aparata.
Grijalice su drugi po redu uzrok požara što nas mnoge ostavlja bez komentara s obzirom da se veliki broj nas grije uz pomoć njih. Kada se grijalice nepravilno koriste lako mogu da postanu najgora noćna mora vatrogasaca.
Stručnjaci napominju da kada su grijalice uzrok požara najčešće je došlo do toga zbog upotrebe produžnog kabla u koji se ona uključuje. Nije svaki produžni kabal sposoban da podrži različitu voltažu aparata koji se u njega uključuju uglavnom istovremeno.
Ukoliko ostavite bez nadzora produžni kabal i grijalicu, onda može da se desi i neka katastrofa. Prije nego što uključite vašu grijalicu sljedeći put imajte na umu ovo:
1. Nikada ne ostavljajte grijalicu uključenu bez nadzora.
2. Nemojte da spavate dok vam grijalica radi.
3. Držite grijalicu oko 1 metar udaljenu od namještaja, ćebadi, odjeće i zavjesa najmanje jedan metar.
grijalica
Umjesto da pribjegavate opasnim načinima zagrijavanja kuće, posvetite malo pažnje sprječavanju izlaska temperature iz vašeg doma. Nabavite trake za prozore i vrata ili neke štitinike koje ćete držati toplotu unutra i spriječiće duvanje ispod vrata.
Koristite i foliju za pakovanje sa mjehurićima koju ćete staviti na vaše prozore.
Izvor: webtribune