OBRIJETE LI NOGE I ZA POLA SATA SU ‘BOCKAVE’: To je zato jer pravite OVE greške

Događa vam se da obrijete noge i poslije pola sata shvatite da su opet bockave? To je zbog toga što ih pogrešno brijete!
Eksperti su otkrili da većina žena ne brije noge pravilno, jer ne poštuju pravila. Pored toga, dosta stvari rade pogrešno, što dovodi to toga da dlake opet izrastu munjevitom brzinom!
Pitate se koja je najveća greška? Kada ne radite piling na odgovarajući način!
Većina žena zna važnost pilinga i kada uđu pod tuš, urade piling, pa se obriju odmah posle toga. Taj metod zapravo može dovesti do iritacije i osipa, a veća je mogućnost i da ćete se isjeći.
Zapravo bi trebalo da radite piling dan pre brijanja, kako bi se male dlake koje su zarobljene ispod mrtve kože oslobodile i da bi se izbegla mogućnost stvaranja uraslih dlaka.
Ukoliko se brijete u kadi, trebalo bi da promijenite i tu naviku! Iako je dobro da natopite kožu na dva do tri minuta prije brijanja, poslije 15 do 20 minuta u kadi, vaša koža se nabora i time se otežava savršeno brijanje. Pri tom, toplina vode može da izazove iritaciju, što kasnije dovodi do osipa.
Vrijeme dana koje odaberete za brijanje je takođe važno! Ukoliko preferirate jutarnje brijanje, možda ćete morati da pređete na veče, kako biste dobile što bolje rezultate. Ujutru je vaša koža odmorna i blago natečena, pa dlake na vašim nogama ne štrče kao uvečer.
Vjerovatno najbolji savjet za dobro brijanje je da uvijek zategnete kožu kada se brijete. To stvara ravniju površinu i omogućava vam da priđete što bliže sa brijačem.
VAŽNE NAPOMENE:
Sve dame koje depiliraju ili briju noge, moraju da povedu računa o sljedećim stvarima:
BRIJANJE POSLIJE 15 MINUTA U KADI
Stručnjaci preporučuju da počnete da brijete noge 15 minuta od kada uđete u kadu. Tako ćete omekšati dlake i otvoriće se folikuli. Ali, nemojte čekati više od 15 minuta, jer će koža nakon toga nabubriti i otežati temeljno brijanje.
VEĆE JE PAMETNIJI IZBOR
Većina se brije ujutru, a trebalo bi uveče. Tako će vaše noge biti glatkije, jer će “otekline” splasnuti i dlake će se vratiti u folikule.
IZBJEGAVAJTE JEDNOKRATNE MODELE
Jednokratan model za brijanje je u redu da koristite ako ste na putu, ali izbjegavajte ih kada god ste u prilici. Kupite brijač s 4 ili 5 oštrica.
PREDUGO KORISTITE ISTI BRIJAČ
“Jednokratan brijač” žena koristi barem 10, 15 puta. Ako ih dobro održavate i pazite na čistoću, onda nema problema.
BIRAJTE SMJER
Prve poteze uvijek pravite u smjeru rasta dlake da ih skratite, a zatim povucite u suprotnom smijeru. A ako imate osjetljivu kožu ne mijenjajte smjer.
izvor: novi.ba