PRIRODNI LIJEK ZA UVEĆANU PROSTATU: A ovo su simptomi koje morate znati

Prostata je muška spolna žlijezda čija je funkcija proizvodnja sekreta koji prenosi spermatozoide. Problemi s prostatom najčešće se pojavljuju u srednjim godinama, a između ostalog manifestiraju se bolnim mokrenjem i stalnom potrebom za mokrenjem.
Različite životne navike mogu doprinijeti boljem zdravlju prostate, a u nastavku pročitajte što možete promijeniti u životu i koje čajeve možete piti za optimalno zdravlje prostate.
Ako razmišljate o konzumaciji čaja za prostatu, bilo bi dobro obratiti pozornost na još neke navike u životu koje je moguće promijeniti u svrhu poboljšanja zdravlja prostate. Među njima su:
Prehrana – za optimalno zdravlje prostate preporučuje se povećani unos cinka i vitamina B6. Izbjegavajte hranu s previše šećera i zasićenih masti. Neka istraživanja pokazuju da u mjestima gdje muškarci imaju manjih problema s prostatom prevladava prehrana zasnovana na ribi i biljnim izvorima proteina.
Vježbanje – vježbanje je općenito važno za zdravlje i kardiovaskularnu funkciju te može pomoći preveniranju ostalih bolesti i seksualnih problema. Vježbanje je pogotovo bitno u slučajevima kada je osoba pretila i mora poraditi na gubljenju težine (koje može pomoći u prevenciji raka prostate).
Stres – pokušajte eliminirati stvari u životu koje vam stvaraju veliki stres jer on može doprinijeti bolestima prostate i urinarnim problemima. Pojava takvih problema pak može dovesti to dodatnog stresa i anksioznosti.
PRIRODNI LIJEKOVI:
Mnogi čajevi koji se piju za prostatu sadrže brojne antioksidanse koji promoviraju zdravlje prostate, a neki od njih mogu pomoći i preveniranju raka prostate. Preporučuje se izbjegavanje kofeina u čajevima jer on može djelovati iritirajuće za prostatu i mjehur (pa ga nastojte izbjegavati i u drugim pićima). Osim čaja, bitno je piti i puno vode kako bi hidratizirali tijelo.
Iako konvencionalno liječenje često uključuje tablete za prostatu, za poboljšanje zdravlja možete se odlučiti na prirodno liječenje čajevima. Važno je pronaći onaj čaj koji vam najviše odgovara i koji ima najbolje djelovanje na vaše zdravlje. U nastavku pročitajte više o četiri čaja koji se najčešće piju za prostatu.
Zeleni čaj za prostatu
Sadrži brojne antioksidanse, te ima antibakterijska svojstva. Ovo može biti od posebnog značaja osobama koje imaju problema s urinarnim traktom, jer može pomoći prevenciji infekcija i bakterija (kao što je E. Coli).
Smatra se da je ovaj čaj pogodan kao lijek za prostatu i potenciju. Istraživanja pokazuju da je zeleni čaj uspješan kod suzbijanja raka prostate jer suzbija stvaranje kancerogenih stanica.
Ako želite piti zeleni čaj za prostatu, najbolje je da ga potražite u ljekarnama ili dućanima zdrave hrane, u obliku suhih listića. U tom slučaju, čaj pripremite na način da u vrelu vodu ubacite čajnu žličicu listića zelenog čaja. Nakon što pustite da odstoji par minuta, procijedite čaj i spreman je za ispijanje.
Čaj od vrbovice za prostatu
Vrbovica ili svilovina je poznatiji narodni lijek za prostatu i mokraćne kanale. U svom sastavu ima antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala i sprečavaju nastanak kancerogenih stanica. Kao i zeleni čaj, sadrži antibakterijska i antivirusna svojstva.
Posebno je uspješna za liječenje bolesti kao što su prostatitis i akutni prostatitis koje uzrokuju bakterije.
Čaj od vrbovice možete napraviti koristeći svježu ili osušenu biljku vrbovice. Prelijte vrućom vodom, nakon 5-10 minuta procijedite čaj i popijte ga dok je još topao. Najbolje ga je piti dva puta dnevno, ujutro prije doručka i navečer prije večere.
Čaj od brusnice za prostatu
brusnica-1
Plod brusnice se često koristi za prevenciju i liječenje bolesti urinarnog trakta, te pomaže ublažavanju simptoma problema s prostatom. Posebno može pomoći kod simptoma povećane prostate. Brusnice također imaju i antikancerogena svojstva za suzbijanje raka prostate.
Za pripremu čaja od brusnice najbolje je koristiti suhe brusnice (koje inače možete i jesti). Čaj je potrebno procijediti nakon 10 minuta i popiti ga dok je još topao.
Čaj hibiskusa za prostatu
Osim što poboljšava sveukupno stanje i ima pozitivan učinak na krvni tlak, može sadržavati i određena antikancerogena svojstva. Ovo svojstvo je od posebne važnosti za muškarce koji se pate od karcinoma prostate.
Čaj od hibiskusa radi se od sušenih ili svježih cvjetova biljke hibiskusa, a može se piti topao ili ohlađen.
izvor: novi.ba