Otkrivamo šta to sve bebe mogu naučiti dok su u majčinom stomaku.

Od trenutka začeća vaša beba se upoznaje sa životom, a svako vaše iskustvo tokom trudnoće je napravljeno tako da vašu bebu uči o svetu koji će uskoro upoznati. Sve informacije koje vaša beba prima dok je u materici biće od velike pomoći pri adaptaciji na novi svet nakon porođaja.
Beba tokom trudnoće bukvalno upija i prisuškuje sve vaše emocije. Emocionalna veza između vas i vaše bebe stvara se pre porođaja kada počinje i „škola života“.
Šta radi beba u vašem stomaku? Ovo su svi položaji fetusa pre nego što ugleda svet
Suprotno mišljenjima mnogih ljudi veza između bebe i majke počinje u ranom stadijumu trudnoće, a moguća je zbog posteljice koja funkcioniše kao sredstvo za komunikaciju između majke i bebe.
Na primer ukoliko ste anksiozni, srce vam ubrzano radi i nivo aderenalina u krvi se povećao vaše telo počinje proizvoditi kortizol, hormon stresa, a kad ste pod stresom, pod stresom je i vaša beba.
Istraživanja su pokazala da stres u trudnoći može dovesti do mnogih zdravstvenih problema kao što su prevremeni porod i povišen krvni pritisak. Hronični stres tokom trudnoće može uticati i na ponašanje bebe nakon poroda, beba može biti plačljivija, anksioznija i slabije da spava. Dobra vest je da iako ne možete izbeći stres možete naučiti kako da se sa njime nosite na pravi način. Manje stresa vašoj bebi obezbeđuje zdravije okruženje za razvoj dok je u stomaku.
Pogledajte kako se beba pomera u majčinom stomaku u 37. nedelji trudnoće
Saznanje da ste vi detetov prvi životni učitelj još tokom trudnoće trebalo bi da vas ponuka da donesete neke zdravije i bolje odluke, da jedete zdravu hranu, negujete zdrave veze. Vi imate moć da promenite svet tako što ćete svojoj bebi omogućiti da oseti ljubav i sreću u majčinom stomaku.
Jednostavni načini da se rešite stresa:
Smijte se. Okružite se ljudima koji su pozitivni i izbegavajte one koji vas nerviraju i umaraju.
Meditirajte. Ne morate vršiti klasičnu meditaciju, možete jednostavno uzeti knjigu i otići na mesto koje vas opušta.
Krećite se. Fizička aktivnost je sjajan način da se rešite stresa. Šetajte, plivajte ili se uključite na jogu ili pilates za trudnice.
Vežbajte tehnike dubokog disanja. Svaki put kad osećate da ste pod stresom pokušajte usporiti disanje.
Neka vam udisaji i izdisaji budu dugi oko 4 sekunde.
Odmarajte se. Čak i ako to pre trudnoće niste praktikovali, spavajte tokom dana kad god za to imate priliku.
Izvor: ifepressmagazin.com
Share