Zašto NI SLUČAJNO ne smijete da iščupate nijednu dlačicu iz nosa? Posljedice mogu da budu FATALNE!

Dlake u nosu muče i muškarce i žene, a svako ima svoj metod kako se sa njima bori. I kladimo se da je vaš pogrešan.
Ni slučajno ne čupajte dlake iz nosa
Žbunić koji viri iz nozdrva obično povezujemo sa muškarcima, ali to je podjednako i ženski problem, samo što se mnogo njih stidi da o tome govori. Svi imamo dlačice u nosu, uključujući i djecu, i to zato što su vrlo važne za naše tijelo. One hvataju komadiće prašine, bakterije i prljavštinu koje bismo, da ih nemamo, udahnuli i unijeli u organizam.
Pinceta i vosak nikako
Dlake postoje u nozdvama sa dobrim razlogom – da nam ne trebaju, prosto ne bi ni postojale. Kada dišete kroz nos, vazduh se filtrira kroz sisteme odbrane među kojima su i dlake koje filtriraju sve štetne materije i štite od infekcija i iritacija.
1) Kada čupkate ove dlačice, bilo pincetom ili čak i voskom (da, ljudi i to rade), širom otvarate vrata bakterijama koje dalje izazivaju infekcije.
2) Vrlo lako može da vam se desi urasla dlaka. Znate koliko je to nezgodno čak i na mjestima koja lako dohvatimo, a kamoli na tako nedostupnom mjestu poput nozdrve.
3) Trougao smrti. Već smo pisali o ovom trouglu koji se nalazi na licu, a uključuje i nos. Ako vam se u trouglu smrti desi infekcija, ona vrlo lako može da se proširi na mozak.
ŠTA ONDA RADITI SA DLAČICAMA?
Naravno, ne morate da gajite žbunić u nozdrvama ako ne želite. Samo dlačice nemojte da čupkate, već ih skraćujte makazicama.