Boli vas kičma? Napravite ruski melem i zaboravite na ovaj problem (RECEPT)

Nemojte stalno piti analgetike – pripremite domaći melem koji će vas osloboditi bola i ostalih tegoba koje uzrokuje. Alternativna medicina ima rješenje za gotovo sve zdravstvene probleme, pa tako i za bolove u leđima i zglobovima, koji su najčešća boljka današnjice, zbog dugog sjedenja i fizičke neaktivnosti.
Umjesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni lijek može da vam pomogne da zdrave zglobove održavate u dobrom stanju, smanjite bolove i istovremeno otklonite mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe, piše uspesnazena.com!
Recept za bolne zglobove i leđa:
Očistite 300-400 gr bijelog luka i sitno isjeckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo), zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi.
Potrebni je da odstoji 2 nedelje, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cediljku.
Upotreba:
Ulje se utrljava na bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa (krsta) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).
Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija ovim domaćim uljem bi trebalo da traje dva mjeseca.