ZA ŠTA SVE MOŽEMO KORISTITI SODU BIKARBONU – SIGURNI SMO DA OVO NISTE ZNALI

Da li ste znali koliko nam soda bikarbona pomaze? Možemo je koristiti u razne svrhe. Ukoliko rastopite sodu bikarbonu u vodi ona će vam pomoći kod žgaravice. Također soda bikarbona pomaže kod raka. Reguliše PH u organizmu i čini vaše tijelo nepovoljnim mjestom za formiranje ćelija raka.
Sodu bikarbonu također možete koristiti i kao dezodorans. Posušite pazuh i nanesite sodu bikarbonu na njega. Dokazano je da soda bikarbona nije štetna kao dezodoransi koji sadrže aluminij i soli teških metala. Soda bikarbona neče zaustaviti vaše znojenje ali nečete imati nikakve neugodne mirise. Ukoliko se ipak odlučite za korištenje dezodoransa uvijek izaberite one u kojima nema štetnih dodataka.
Soda bikarbona skida mrlje sa kuhinjskih i drugih površina a također skida mrlje i sa odječe.
Sa sodom bikarbonom možete oprati i noge koje kasnije trebate dobro posušiti jer se u blago stvaraju gljivice i bakterije.
Ona je također dobra i za vašu kožu ali samo ako je koristite u manjim količinama. U svoj šampon za kosu također možete dodati sodu bikarbonu pomoći će vam ukoliko imate problema sa masnom kosom.
Ukoliko niste stigli da operete svoje cipele, ni tu ne morate brinuti jer kada pospete sodu bikarbonu u svoje patike ona će otkloniti neugodan miris.
Možda ste ovo već znali ali soda bikarbona također izbjeljuje zube. Operite zube sodom bikarbonom i kroz par dana njenog korištenja primjetiti čete razliku.