Ovo je prirodni lijek od samo 2 sastojka koji liječi anemiju, glavobolju i čir na želucu

Orah u kombinaciji sa medom predstavlja izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost ne može uporediti niti sa najmoćnijim farmaceuskim preparatima. Kombinacija meda i oraha našem organizmu obezbjeđuje sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljenehidrate te još mnogo toga.
PRIRODNI LIJEK ZA ANEMIJU na bazi meda i oraha
Pripremiti smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmješati te dobijenu smjesu uzimati 3 puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.
VISOK KRVNI PRITISAK
Kod problema sa visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.
GLAVOBOLJE
Ne samo da je jako ukusna poslastica med u kombinaciji sa orasima, već zaista dokazano pomaže i kod problema sa glavoboljom i nesanicom.
ČIR NA ŽELUCU
Kod problema sa čirom potrebno je pripremiti orahovo mlijeko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna; 20 grama mljevenih oraha pomješa se sa vrelom vodom, dobro promućka i procijedi. U mlijeko se dodaju 2 kašike meda i uzimajte pola sata prije svakog jela 2-3 kašike.
PROTIV IMPOTENCIJE
Pomaže od davnina isproban recept: mljeveni orah pomješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti tura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.
KOD ANEMIJE
Pripremiti smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima svaka tri do četiri sata. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.
ZA LIJEČENJE HIPERTENZIJE i nedostatka gvožđa
Anemije, treba svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma djelotvorni i kod ishemije srca. Kašika meda sa tri-četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki lekar D. Gejl.