Skidaju masti kao lude: Najbolje namirnice zbog kojih će vam odjeća ubrzo postati velika

Ovdje ćemo vam govoriti o namirnicama koje su vrlo zdrave, a još pospješuju gubitak kilograma. Naravno, kako biste izgubili višak kilograma, potrebno je da se zdravo hranite i budete fizički aktivni. Ove namirnice vam mogu pomoći u tome:
Citrusne vrste
Trebali biste konzumirati narandže, limun. Bolje da sebi napravite cijeđeni sok od narandže ili limunadu( koju naravno nećete sladiti šećerom, možete staviti meda), nego da pijete vještačke sokove. Ove vrste su bogate vitmanom C koji djeluje kao antioksidans, potiče sagorijevanje masti, ali i ubija ćelije raka.
Orasi
Orasi su dobri za naš mozak. Poboljšavaju koncentraciju, pore toga bogati su hranljivim materijama. Preporučuju se i onima koji žele izgubiti višak kilograma. Možete ih pomiješati sa medom ili pekmezom. Ojačat će vaš imunitet.
Kokice
Kokice su odličan izbor za grickalice. Umjesto da jedete nezdrave čipseve, pojedite kokice jer nisu kalorične i zdrave su. Samo ih nemojte puno soliti.
Borovnice, kupine
Također djeluju kao antioksidans, jačaju naš organizam , ubijaju ćelije raka. Preporučuju se onima koji pate od anemije ili se oporavljaju poslije operacije.
Cimet
Cimet možete dodavati u jela, miješati sa medom. Cimet snižava nivo šećera u krvi. Sami ga nemojte samog jesti jer će dovesti do kašlja.
Sir
Kada ogladnite naveče, bolje pojedite svježi sir jer je lak za varenje i nije kaloričan, a osjećat ćete se sito. Pun je proteina i idealna je namirnica za one koji žele regulisati svoju kilažu.