Šest znakova koji dokazuju da ste nezdravi tamo dole (I šta trebate odmah učiniti)

Intimno područje žena je veoma osjetljivo i zato trebate dobro voditi računa. Nemojte ignorisati neke probleme jer mislite da nisu bitni. Ovo su neki znakovi koji ukazuju na neke probleme sa intimnim područjem:
Peckanje i svrab( koji obično ukazuju na problem sa gljivicama i bakterijama)
Veliko lučenje sekreta( sekret koji je tamniji i ima jači, neugodniji miris)
Crvenilo, upala i bol sluznice
Pojava izraslina
Povećano krvarenje
Krvarenje nakon seksualnih aktivnosti
Ove probleme nemojte zanemarivati. Ovdje ćemo vam dati neke savjete koji će vam pomoći kod ovih problema. Kako biste spriječili gljivične ili bakterijske infekcije, potrebno je da održavate higijenu intimnog područja.
Nosite pamučni veš, ne sintetski jer sintetika samo pogoršava problem. Također, kada perete intimno područje,dobro osušite jer se na vlazi skupljaju bakterije i gljivice.
Povećano krvarenje u nekim slučajevima može ukazivati na policistične jajnike kao i izostanak menstruacije duži period.
Obratite pažnju na zdravu ishranu. Ukoliko imate probleme sa bakterijama i gljivicama, unosom šećera, masti i štetnih sastojaka ćete ih samo hraniti. Izbjegavajte gluten i promijenite način ishrane.
Provjerite kod ginekologa kada primjetite neke promjene. Što se seksualnih odnosa tiče, pazite s kim se upuštate i da li koristite adekvatnu zaštitu. Ne koristite sapune ili neke šampone jer znamo da oni mogu iritirati to područje.
Izbjegavajte korištenje tampona jer možete dobiti sepsu, u nekim slučajevima je čak dolazilo do amputacija kao što su bili neki slučajevi. Zato se informišite.