Zbog dvojnika nevin robijao 17 godina!


Amerikanac Ričard Entoni Džouns napokon je oslobođen iz zatvora posle dugih 17 godina robije  za zločin koji nije počinio! Jer je policija uspela da,...
pronađe dvojnika Ričarda, čije ime je bilo Riki, čoveka koji neverovatno liči na njega i koji počino pljačku

Ričard Entoni je osuđen 1999. godine na 19 godina zbog teške pljačke, ali je uvek tvrdio da je nevin.!

Proglašen je krivim za pljačku prodavnice "Volmart" na osnovu svedočenja očevidaca, uprkos tome što nije pronađen nikakav fizički dokaz niti DNK trag koji ga povezuje sa zločinom. Na Ričardovu žalost svaki pokušaj žalbe je propadao

Ipak u zatvoru su mu drugi osuđenici rekli da mnogo liči na čoveka po imenu Riki.Tako je 2015. godine Ričard Džouns preneo "priču" zatvorenika" "Midwest Innocence Project", organizaciji koja se bavi oslobađanjem nevino osuđenih.

Grupa je otkrila da Riki živi blizu mesta zločina u Kanzas sitiju u Kanzasu, dok je Džouns živeo u Kanzas sitiju u Misuriju. Džounsovi advokati su takođe tvrdili da je on bio sa svojom devojkom i njenom porodicom u trenutku pljačke.

"Kada sam video fotografiju svog dvojnika, sve mi je odjednom bilo jasno“, istakao je Džouns.

Prošle srede, svi porotnici na slučaju zajedno sa žrtvom pljačke, pozvani su ponovo na sud. Nakon što su pogledali fotografije obojice ljudi, niko od njih nije više mogao da kaže sa sigurnošću da je Džouns taj koji je počinio zločin.

Na osnovu toga, sudija Kevin Morijariti naredio je puštanje Džounsa iz zatvora u kome je nevin proveo i robijao 17 godina!.

Izvor: zanimljivostidana.com