Kefir gljiva kao lek za zdravlje i mršavljenje

Kefir gljiva kao lek
Kefir gljiva poreklom sa Kavkaza, vec se vekovima priprema kao zdrav „napitak za dugovečnost“. Njegovu tajnu stotinama godina čuvalo je lokalno stanovništvo. Početkom 20 veka gljiva kefir je dospela i u ostale krajeve sveta. Pa i u naše krajeve…
ŠTA JE KEFIR ?
Kefir je gust,tečni mlečni napitak ,kiselkastog i osvežavajućeg ukusa koji se dobija simbiozom gljivica i korisnih bakterija. Dosadašnja iskustva pokazuju da izuzetno povoljno utiče na celokupno zdravlje i da kefir kao lek pomaže kod mnogih tegoba.
KEFIR KAO LEK za:
jačanje imuniteta,
regulaciju holesterola,
detoksikaciju organizma ,
regulaciju krvnog pritiska,
bolesti želudca –gastritis i dr..
smiruje creva,potpomaže bolju probavu ,
bolesti jetre – masna jetra, ciroza,
bolesti bubrega i žuči,kefir gljiva dijeta
kefir je prirodni antibiotik,
respiratorne bolesti,
nesanica,stres i anksioznost,
malokrvnost i lošu cirkulaciju,
protiv kandide i drugih gljivica i bakterija,
pomaze kod alergije,
usporava razvoj malignih oboljenja.
Ovo su samo neke od prednosti, ukoliko se kefir gljiva konzumira svakodnevno.
KAKO NAPRAVITI KEFIR
Odmah na početku da kažemo da je najbolje pripremljen kefir iz domaće radinosti poznatiji i kao domaći kefir. Industrijski proizveden kefir ni približno ne daje isti kvalitet i naša preporuka je da ga zaobiđete.
KEFIR GLJIVA PRIPREMA
Potrebna su vam kefir zrnca i mleko koja se po tradiciji ne smeju pripremati u metalnim posudama i sa metalnim kašikama jer mogu poništiti lekovito delovanje čudotvornog napitka.
Za 1/2 litre napitka biće vam dovoljne 2 kašike zrna kefira i mleko (kravlje,kozje,ovčje).
Mleko ne sme nikako biti vruće i svejedno je da li je prokuvano ili ne.
Preporuka je da mleko ne sadrži ispod 2,8% masnoća, jer što je masnije kefir će ispasti bolji…
Sastojci su tu a sad sledi i detaljan opis postupka
DOMAĆI KEFIR RECEPT:
Uspite mleko u plastinu ili staklenu posudu,
Ubacite kefir zrnca,
Poklopite malim tanjirićem i ostavite 24h da odstoji na sobnoj temperaturi (podrazumeva se da temperatura ne prelazi 30 stepeni).
Tečnost povremeno promešajte jer će se prilično zgusnuti.
Procedite kroz malu plastičnu cediljku, prespite u flašu i držite u frižideru.
Kefir gljiva se zatim sapere mlakom vodom i ostavi u frižideru do 48 h do sledeće upotrebe u hladnoj vodi ili mleku.
Kefir zrna će se vrlo brzo umnožiti i to će vam omogućiti da dobijete veće količine napitka.
Lekoviti napitak se može piti svakodnevno,a u tu svrhu je opšta preporuka da započnete sa 1 dl dnevno i lagano povećavate količinu.
Ukoliko se gljiva kefir upotrebljava kao terapija moguće je piti i do litre napitka dnevno…
KEFIR DIJETA ZA MRSAVLJENJE
Na internetu ćete pronaći makar 3,4 varijante dijeta sa kefirom,ono što nikako ne smete izgubiti iz vida je da konzumirate isključivo domaći kefir. Kefir gljiva za mrsavljenje sadrži nizak procenat ugljenih hidrata i veoma je delotvorna u skidanju kilograma.
Kefir dijeta se bazira na dnevnom unosu od 1 do 1,5 litre napitka, uz kilogram jabuka i drži se 7 dana. Obroci se ravnomerno rasporedjuju i konzumiraju 5 do 6 puta dnevno. Ovo je samo jedna od varijanti dijete za mršavljenje sa kefirom pri kojoj se skida do 5 kg za nedelju dana.
Uzrokuje li kefir nuspojave?
Na samom početku terapije kefir gljiva može izazvati blaže probleme kao što su proliv i gasovi. U pitanju je samo adaptacija probavnog sistema na novonastalu situaciju i obično tegobe ne potraju dugo. Tvrda stolica se lako reguliše sa pomenutim napitkom.
Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdravlje/kefir-gljiva-kao-lek-dijeta-priprema/