Stavila je prije spavanja listove kupusa na grudi i noge a kada se probudila, osjetila je nešto u svom tijelu što nikada nije do tada!

Stavila je prije spavanja listove kupusa na grudi i noge a kada se probudila, osjetila je nešto u svom tijelu što nikada nije do tada!
Nekoliko savjeta za korištenje kupusa u neuobičajene svrhe. Pretpostavljamo da vam nije palo na pamet koliko je kupus zdrav!
1. Otok
Kupus ima anti-inflamatorno svojstvo, pa je odličan protiv upala. Stavite nekoliko listova kupusa na nateklo područje i ostavite preko noći. Samo se potrudite da ne zatežete previše.
2. Tiroidna žlijezda
Kupus pomaže pravilnom funkcionisanju ove žlijezde. Stavite nekoliko listova kupusa na vrat, obmotajte zavojem i ostavite preko noći. Ujutru ćete sigurno primjetiti razliku.
3. Glavobolje
Stavite nekoliko listova kupusa na sljepoočnice i navucite kapu kako listovi ne bi spadali. Glavobolja bi trebalo da prestane.
4. Bol u grudima
Mnoge žene osjećaju bol u grudima, pogotovo kada doje djecu. Ovo je veoma nelagodna situacija, a kupus će sigurno pomoći.
5. Astma
Najveći broj zelenog lisnatog povrća pomaže kod bolesti disajnih puteva, potvrdila je studija australijskog Univerziteta Melburn. Ovo povrće bogato je vitaminima A, C i B6, gvožđem, kalcijumom i vlaknima.
6. Rak materice
Svež kupus, a i njegov sok imaju antivirusna i antibakterijska svojstva. Pospješuje metabolizam estrogena i štiti od raka dojke i materice.
7. Katarakta
Kupus je bogat beta karotenom, što ga čini odličnim za prevenciju od katarakte.
8. Čir na želucu
Isjeckajte pola glavice kupusa, posolite i iscijedite jedan limun. Ostavite da odstoji. Dnevno bi trebalo piti 3-4 čaše ovog soka.
9. Malokrvnost
Kupus sadrži mnogo hlorofila, mineralnih soli i vitamina te se preporučuje malokrvnim osobama, bilo da je sirov ili kuvan na pari.
10. Kupus kao lijek
Ako želite da maksimalno iskoristite pogodnosti koje kupus daje, onda ne bi trebalo da ga kuhate dugo, dinstate ili pržite jer onda gubi hranjive materije, a ostaju samo vlakna koja baš i nisu pogodna za nas.
izvor: http://biljni-lijek.club