OBLOZI OD KUPUSA SU LIJEK: EVO ŠTA ĆE DA SE DESI AKO IH STAVITE NA GRUDI, NOGE,RUKE ILI VRAT!

Koliko je ovo zdrava biljka govori podatak da mnogi kupus upoređuju s magnetom, jer “izvlači” bolesti iz organizma. Ukoliko imate neke od ovih problema, samo stavite par listova kupusa na problematično mjesto i riješićete se muka.
Otekline na rukama i nogama Ako imate problema s natečenim udovima, samo ih obmotajte listom kupusa i pričvrstite zavojem. Preporučuje se da prespavate s listom kupusa na sebi. Štitna žlijezda Ako želite da poboljšate rad štitne žlijezde, prije spavanje stavite list kupusa na vrat i ogrnite se šalom. Uklonite ga ujutro. Glavobolje Stavite list kupusa na bolni dio glave i čekajte da nesnosne glavobolje prestanu. Bol tokom dojenja Slično uradite i kada vas bole grudi.
Kupus će ublažiti bol. Upala pluća Ukoliko imate jaku groznicu koju ne uspijevate da skinete lijekovima, prekrijte kupusom grudi, a čim se list sasuši, stavite novi. Posljedice injekcija Nakon primanja penicilina, na zadnjici često mogu da se jave bolni i tvrdi čvorovi. Listovi kupusa će umnogome ublažiti i skratiti bol.