Iskoristite limun kako bi se riješili bola u koljenima kod kuće!

Bol u koljenu je čest problem, od njega mogu patiti ljudi svih dobi, a može iti uzrokovan iznenadnom ozljedom, ili nekim drugim uvjetom kao što je artritis.
Iznenadna bol u jednom od koljena često se može riješiti sa jednostavim prirodnim lijekovima kao što je ovaj sa limunom.
obično ne mora značiti da trebate vidjeti svog liječnika, već je možete riješiti sa jednostavim prirodnim lijekovima kao što je ovaj sa limunom.
Sastojci:
– susamovo ulje
– 1-2 limuna
Priprema i korištenje:
Izrežite limun na male komadiće,zatim stavite komade u pamučnu krpu i umočite u toplo susamovo ulje. Nakon toga stavite krpu na zahvaćeno koljeno držite 5 do 10 minuta. Učinite to dva puta dnevno sve dok bol ne nestane u potpunosti.
Napomena:
Pijenje soka od jednog limuna razrijeđenog u čaši tople vode i to u ranim jutarnjim satima na prazan želudac jer je limun bogat izvor vitamina i minerala, kao što su vitamin C, A, B1, B6, magnezij, pektin,fosfor, kalcij i kalij.
Visoka količina kalcija i vitamina C oboljšanju zdravlja kostiju i sprječava bolesti povezane sa kostima kao što su eumatoidni artritis i upalni poliartritis,osteoporoza.
Susamovo ulje se koristi kao iscjeljujuće ulje već hiljadama godina, ono se psorbira brzo i prodire kroz tkiva u samu srž kosti, te ulazi u krvotok kroz kapilare i cirkulira.
Za bol u koljenu jabukovo sirće i so
Ovo je zaista nevjerovatna i inspirativna priča!
O 44-godišnji čovjeku koji je izbjegao je operaciju koljena, uz pomoć ova dva sastojka.Tuzlak Elvir D. je osjetio bol u koljenu, zbog toga što je radio sve vrijeme u proteklih osam mjeseci!Stoga je posjetio doktora i doktor mu je saopstio da neće biti u stanju da ponovo stoji, te mora na hitnu operaciju.Kako nije želio na operaciju, je tražio narodno rješenje.Upoznao stariju damu i ona mu je rekla da treba probati ovaj lijek
Sastojci:
pomiješati tri šoljice jabukovog sirćeta
jednu šoljicu soli!
Potopiti komad tkanine ili gaze u to! Omotajte gazu oko koljena , da djeluje preko noći.Ovu metodu korsitio je 7 dana i bol je nestala!Te mu se koljeno oporavilo i nije trebao ići na operaciju!
Oteknuto koljeno!
Bolove i vodu u koljenu, koje su nastali usljed povrede otklonit cete ovim jednostavnim oblogom.
Potrebno sastojci:
žumance svježeg jajeta
kašika soli
Priprema:
Uzmite žumance svježeg jajeta i pomjesajte ga sa jednom kasikom soli, nakon toga dobro izmješajte i smjesnu nanesite na povredjeno koljeno.
Preko tog stavite najlon foliju, te učvrstite zavojem!
Mjenajti oblogu svaka dva sata, odnosno stavljati novu, sa svježim žumancetom.
Potrebno je staviti 5 obloga u toku dana!
Obnovite zglobove
Kako starimo, sve više osjećamo bolove u tijelu, posebno bolove u zglobovima i kostima.Međutim nikako ne koristite klasičnim lijekovim protiv bolova,jer vam mi donosimo lijek koji će vam pomoći, a neće ostaviti štetne posljedice po ostale organe kao neki lijekovi.Ovaj lijek veoma je zdrav, pomoći će vašim zglobovima i kostima, kao i vašem cjelokupnom zdravlju.
Potrebni sastojci:
– 4 kašike susama
– 8 kašika sjemenki lana
– 2 kašike želatine
– 3 kašike grožđica
– 200 GRAMA meda
– 40 GRAMA sjemenki bundeve
Priprema i način korištenja:
Priprema je jako jednostavna, stavite u blender 4 kašike susama ,8 kašika sjemenki lana, 2 kašike želatine, 3 kašike grožđica, te 40 grama sjemena tikve, kada se svi sastojci usitne dodati 200 grama meda. Te dobro umješati!Svaki dan uzimajte uzimajte po malu kašiku tri puta dnevno prije obroka i osjećet ćete se dosta bolje.Pored toga što će pomoći vašim kostima, ovaj lijek poboljšat će vaš imunitet, dobro će djelovati i kod anemije, te ubrzati metabolizam.