RAZBIJAČ PREHLADE: Čaj od 3 sastojka

Hladno vrijeme može biti vrlo nezgodno. Jutra su prohladna, kao i noći. Svi mi volimo zlatnu boju jeseni, ali možemo se kladiti da nijedna osoba ne voli prehlade. Da, prehlade su neizbježan dio jeseni i zime.
Hladno vrijeme najviše utiče na djecu, kako ona spadaju u najranjiviju grupu. Djeca lako uhvate prehladu koja se često manifestuje u vidu upale grla ili kašlja, što uglavnom nije razlog za brigu, piše “Webtribune“…
Međutim, ukoliko vidite da stvar nije tako jednostavna, potrebno je da iskoristite sve što vam je dala moć prirode i sebi napravite lep vruć čaj. U ovom čalnku vam dajemo recept koji sadrži najzdravije sastojke. Kombinacija limuna, đumbira i meda će umiriti vaše grlo, a sam đumbir je odličan za borbu protiv bakterija i infekcija.
Ovu mješavinu možete napraviti i držati je u frižideru. Dodajte kašiku u šolju tople vode i uživajte u umirujućem efektu ovog čaja. Možete ga koristiti mjesecima.
Sastojci (za oko 2 šolje):
2 limuna, dobro očišćena i isjeckana
2 korijena đumbira, veličine oko spojenog srednjeg prsta i kažiprsta, takođe isjeckana na komadiće veličine kovanice
1 šolja meda
Priprema:
Ubacite kriške limuna i đumbira u čistu staklenu teglu.
Polako prelijte to medom. Pažljivo sipajte, tako da med prekrije svaku krišku i napuni sve šupljine.
Dobro zatvorite i držite teglu u frižideru. Tekstura bi trebalo da nalikuje tečnijem medu. Samo dodajte kašiku ovog lijeka u šolju vruće vode i dobit ćete čaj pun vitamina.
Izvor: haber.ba