Bore nestaju kao gumicom izbrisane,uz pomoć kvasca!

Kvasac je puno više od sastojka koji diže tijesto, te ga možete koristiti za njegu lica!
Kvasac blagotvorno djeluje na našu kožu i kosu,zahvaljujući vitaminu B kojim obiluje. Kožu čisti, čini blistavom i briše joj bore,dok sa druge strane kosu čini jačom , dobar je protiv opadanja kose i čini je sjajnijom.
Evo i načina kako da koristite kvasac!
Maske za lice
Za normalnu :
Kožu kocku svježeg kvasca pomiješajte s tri kašike toplog mlijeka, nanesite na očišćenu kožu i pustite da stoji 15 minuta.
Za masnu kožu:
U dvije kašike jogurta i dodajte 1/4 kocke svježeg kvasca. Nanesite na očišćeno lice i te ostavite da stoji 20 minuta pa isperite toplom vodom.
Za suhu kožu:
Pola kocke svježeg kvasca pomješajte s nekoliko kašika toplog mlijeka, kašikom meda i brašna. Miješajte dok ne dobijete ujedinjenu smjesu koju ćete nanijeti na očišćeno lice. Držite 20 minuta te isperite toplom vodom.
Ovu masku koristite jednom sedmično i koža će vam biti bez bora.
Sirće za bore!
Sirće, vjerovali ili ne, nije korisno samo u kuhinji,on je i najbolja prirodna kozmetika, sirće je jeftino i lako dostupno.Upotreba ove namjernice na licu je sigurna, s obzirom da je to prirodni proizvod. U koliko želite najbolje rezultate morat će te ga koristiti na ovaj način!
Adstringent
Jedano od najpoznatijih kozmetičkih prednosti sirćeta on je adstringent.On je prirodni adstringent koji pomaže u zatvaranju pora. Stoga nakon čišćenja lica nježno ga obrišite tuferom umočenim u jabukovo sirće.
Uklanja osunčani ten
Sirće je takođe poznato kao sredstvo koje uklanja osunčani ten, zbog moćne limunske kiseline, pa zbog toga pomaže u uklanjanju boje. Tako nakon što se vratite sa sunčanja, umočite vatu u sirće i obrišite lice. Zatim odati malo soka od paradajza u sirće da bi smjesa bila djelotvornija,
Liječi akne
Sirće je definitivno čistač, te pomaže u liječenju akni, sirće citrus po prirodi, ima sposobnost da ubije bakterije na koži.Sve što treba da uradite jeste da pomješate sirće sa uljem sandalovine i stavite na lice.Ova maska je jako djelotvorna za liječenje akni i ožiljaka.
Related image
Kokosovo ulje
Od jedenja zdrave hrane do održavanja niske razine stresa,je u savremenom društvu izazov. Dobar izgled lica, je ovo prema kojem teži svaka žena, neki kozmetički proizvodi od pomoći, drugi lako mogu postati preskupi u koliko se stalno korsite. Na svu sreću postoji prirodan način koji će ” ispeglati vaše lice” a to je kokosovo ulje, ovo ulje je superhrana podržava zdravu kožu i mnogo je jeftinija.
Perite lice sa kokosovim uljem svaki dan i vaše lice bitće 10 godina mlađe, zbog kiselina oja se nalazi u kokosovom ulju poboljšava stanja kože, zarastanje rana, prečava akne i osipe.
Ovo ulje je protuupalni i antibakterijski učinak radi čuda za smirivanje bolesti kože , ali u isto vrijeme hrani dobre bakterije na koži. Vitamin E djeluje kao snažan antioksidans koji štiti kožu, od slobodnih radikala, koji ubrzavaju proces starenja.
Kako koristiti kokosovo ulje za lice?
Korištenje kokosovog ulja na licu, je veoma jednostavno, najbolje je koristiti hladno presovano kokosovo ulje.
Upute:
1. Svakog jutra i večeri, oprati lice vodom,nakon toga lagano posušite, ne trljajte.
2. Koristite malo kokosovog ulja kojeg ćete staviti na vrh prsta,utrljati u lice!