Kako nanijeti tuš za oči

Tuš za oči je pravi izbor ako oči želite uokviriti, istaknuti ili postići dramatični pogled. Postoje različiti stilovi i načini nanošenja tuša, kao i razne boje, a u samo nekoliko trenutaka će vašim očima promijeniti izgled. Postoje razni stilovi i tehnike nanošenja tuša na oči, a nerijetko znaju biti i prava umjetnost. Najjednostavniji način nanošenja tuša na oči je onaj u kojem se oči žele istaknuti i u kojem se želi postići dramatičan izgled očiju.
Ponekad je teško iscrtati pravilnu liniju oči, ali nakon samo nekoliko nanošenja i par trikova iscrtavanje postaje vrlo jednostavno.
Prva tehnika nanošenja tuša za oči
Za ovu tehniku vam je potreban tanki kist za nanošenje uz koji će se tuš moći nanijeti na razne načine. Uz pomoć kista je potrebno iscrtati željeni oblik, a najbolje je početi na vanjskom dijelu očiju, pa povlačiti prema unutrašnjosti oka. Kako se kistom prelazi prema unutrašnjosti potrebno je crtu stanjivati. Za kraj se nanosi maskara na oči.
Druga tehnika nanošenja tuša za oči
Tuš je potrebno nanijeti na oko počevši nanošenje od vanjskog ruba oka i nastavljajući prema unutrašnjosti oka. Linija treba biti sve tanja počevši od vanjskog ruba prema unutrašnjem.
Možete si pomoći i iscrtavajući točkice uz sam rub trepavica, koje na kraju treba samo spojiti s crtom od tuša.
Osobe koje imaju iskustva s nanošenjem tuša na oči mogu započeti s nanošenjem na unutrašnjem dijelu oka te u jednom potezu nastaviti liniju do vanjskog kuta oka.
Nakon što se nanese tuš na oči potrebno je izvući crtu koja se spaja s prethodno iscrtanom linijom i na kraju se ispunjava unutrašnjost.
Stilovi nanošenja tuša na oči su različiti, a razlikuju se ovisno o osobnom iskustvu i prigodi. Tehnika nanošenja tuša je slična.
Tuš za oči ne mora uvijek biti crne boje već može biti u raznim drugim bojama, kao i u obliku šljokica, a može se kombinirati i s olovkom za oči u boji.
Sjenilo za oči se može pretvoriti u tuš tako da slanu otopinu za čuvanje leća ukapate u sjenilo, samo par kapi. Nakon toga se poslužite kistom i dobiveni tuš nanesete na oči.