Sladoled je zasigurno jedna od onih poslastica koja nikad neće dosaditi i koja je cijelo vrijeme svog postojanja bila jedan od najpopularnijih deserta. Naime pogledamo li malo unazad, odnosno ako se vratimo u vrijeme dok smo još bili djeca, sladoled je bilo ono čime su nas roditelji kupovali.
Možemo slobodno reći kako situacija danas nije ništa puno drugačija osim što nam roditelji više ne kupuju sladoled nego kada nam se jede, jednostavno potegnemo do dućana i biramo među zaista velikim izborom.
Postoje različite vrste sladoleda od onih na štapiću i kornetu do onih u kutiji poznatiji kao obiteljsko pakiranje. Volite li više ugođaj kakav imate u slastičarni vjerujemo da ćete se uvijek prije odlučiti za sladoled u kutiji, koji je ujedno i povoljniji za naš džep.
Budući da ga ipak možemo iskoristiti više puta dok sladolede na štapići i kornetu kada pojedemo moramo opet posegnuti za novčanikom da bi kupili novi. Uglavnom ima ih zaista mnogo,a na vama je da se odlučite za jedan od njih.
Danas pored gotovih proizvoda koje nalazimo u dućanima i naravno slastičarnama postoje i oni koje možemo napraviti kod kuće. Ako niste pokušali savjetujemo da probate, jer na taj način učestvujete u pripremi ovog slasnog deserta.
Sladoled je slastica djelomično ili u potpunosti zamrznuta koja se uglavnom sastoji od mliječnih proizvoda kao što su vrhnje, mlijeko u prahu ili maslac. Pored toga tu su i drugi sastojci koji mogu poboljšati njegovu aromu, a to je naravno neizostavna čokolada.
Želite li sami probati napraviti sladoled evo sastojaka koji vam mogu pomoći. Znači potrebno vam je:
- 50 g kiselog vrhnja sa najvišim postotkom masnoće
- 1 žlica kakaa
- 50 ml mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g čokolade
- pola vrečice vanilin šećera
Uzmete slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu te stavite sve zajedno da prokuha. Nakon toga u tu istu smjesu dodate kiselo vrhnje, šećer i žlice kakaa te miješate dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nakon što ste dobili jednoličnu smjesu stavite ga da se ohladi.