Stigla je na plažu, okrenula se na sekund i čula STRAŠAN VRISAK: Stopala njene ćerkice bila su cela U PLIKOVIMA, pazite da se i vama ne desi!

Trogodišnja devojčica dobila je užasne opekotine i plikove na stopalima nakon što je na plaži hodala po vrelom pesku. Njeno bolno iskustvo može da posluži kao upozorenje svim roditeljima ovog leta.
Džil Šo (31) iz Edinburga, na Fejsbuku je objavila post u kojem je opisala kako se zabavan izlet na plaži pretvorio u pakao kada je njena trogodišnja ćerkica Emili počela da vršti zbog opekotina koje je dobila zgazivši na užaren pesak.
Na stopalima male Emili odmah su se pojavili plikovi, a zbog zavoja i bolova ona sada ne može da stane na noge.
– Otišli smo do plaže da pravimo roštilj i dok sam vadila kese iz kola, Emili je već skinula cipelice, kao i svako dete kada stigne na plažu, i otrčala na pesak. Sledeće sekunde počela je da vrišti i govori da su joj stopala vrela. Mislim da je zgazila na deo peska gde je neko prethodno ložio vatru, pa je zato bio tako užaren – rekla je Džil.
Odmah joj je ubacila stopala u kofu vode sa ledom kako bi snizili temperaturu stopala dok njen muž ne stigne da je odveze u bolnicu. U momentu kada su stigli u bolnicu, njena stopala bila su već prekrivena plikovima.
– Doktori su uzeli sterilisanu vodu i gazu, probušili plikove i uklonili izgorelu kožu. Morali smo oboje da držimo Emili jer je bila jako nervozna i uznemirena – kaže Džil.
Svoje iskustvo podelila je na Fejsbuku kako bi upozorila roditelje da ne naprave istu grešku kao ona i dobro otvore oči kada su sa decom na plaži.