OVA DJEVOJČICA (8) PUNA NADE STAJALA JE U REDU U APOTECI: Ono što je tražila slama sva srca!

vPonekada postoje trenuci sudbine koje niko ne može da objasni. Upravo to je priča Tes koja je svom mlađem bratu kupila čudo – i to samo za nekoliko dolara.
Tes je radosna i srećna 8-godišnjakinja koja živi sa majkom, ocem i mlađim bratom Endruom u SAD. Oni su generalno jako srećna porodica. Međutim, jednog dana, Tes je čula scoje roditelje kako tiho razgovaraju o njenom mlađem bratu. Ona je znala da je on jako bolestan i da joj rositelji ostaju bez novca.
Imali su plan da se presele u mali stan kako bi mogli da plate medicinske račune. Jedina stvar koja bi mogla da spasi njenog brata bila je jako skupa operacija. Tes je čula svog oca kada je rekao, “samo čudo može da spasi Endrrua sada”. Devojčica je dobila ideju.
Tes je otišla u svoju sobu i uzela svoju kasicu prasicu. Ispraznila je i pažljivo prebrojala novčić po novčić, jednom, dva puta, tri puta – samo da bude sigurna. Stavila je u džep i izašla napolje.Hodala je skoro 6 blokova pre nego što je naišla na apoteku. Tes je strpljivo čekala svoj red. Međutim apotekar je bio toliko udubljen u razgovor sa nekim čovekom da nije ni primetio devojčicu: čak ni kada je lupkala nogom o pod i pročistila grlo. Tek kada je stavila novčiće na pult, čovek je pogledao.
Iznerviran, pitao je, “Šta ti treba? Pričam sa bratom koga nisam video godinama.” Tes je pristojno odgovorila, “I ja imam brata. On je jako bolestan i želim da mu kupim čudo.” Apotekar je bio zbunjen u početku pa je Tes objasnila, “Moj brat Endru ima nešto strašno što mu raste u glavi. Moj tata kaže da samo čudo može da ga spasi. I želim da vas pitam koliko košta čudo.”
“Izvini dete, ali mi ovde ne prodajemo čuda”, rekao je mekanim glasom. “Nažalost, ja ne mogu da ti pomognem.” Tes je zatim rekla, “Molim vas, imam novca. Ako nije dovoljno, nabaviću još. Samo mi recite cenu.”
U tom trenutku apotekarov brat se okrenuo i pitao devojčicu kakvu vrstu čuda njen brat treba. “Ne znam”, priznala je Tes. “Ali treba mu operacija i moj tata to ne može da plati, pa ću ja.” I držala je idalje novac u ruci.
Ostatak pročitajte na sljedećoj stranici…Čovek je pitao koliko novca ima. “1 dolar i 11 centi”, rekla je Tes. “To je sve što imam”. Čovek se nasmejao, “Kakva slučajnost, to je tačna cena čuda za tvog brata.” On je uzeo njen novac i pomogao joj da se vrati kući. Kada su stigli, porodica je otkrila da je čovek jako poznat neurohirurg. On se ponudio da operiše Endrua besplatno i to je spaslo život dečaku.
Roditelji su ostali bez reči. Pitali su se kolika je zaista cena operacije, ali Tes se samo smeškala. Ona je znala tačnu cenu: 1,11 dolara.
Kakav savršen primer sudnine. Tes je poslušala svoj unutrašnji glas i instinkt koji je dobro vodio. Mali Endru je sada bolje, a Tes je naučila da čuda zaista postoje.
Izvor: Hefty